W sobotę, 25 czerwca, w restauracji „Sielanka” było gwarnie, smacznie i kolorowo. Tego wieczoru na Małym Rynku miało miejsce barwne widowisko muzyczne odbywające się w ramach Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych. Działo się dużo na scenie i działo się dużo w sielankowym ogródku, rozświetlonym świeczkami i lampionami. W powietrzu unosił się smakowity zapach grillowanych potraw: karkówki,kaszanki,kiełbasek i warzyw, które serwowała szefowa kuchni, energiczna pani Monika. Między stolikami krzątali się uprzejmi kelnerzy, podając gościom wyborne wino, zimne piwo i smakowe lemoniady. Dźwięki muzyki mieszały się ze śmiechem i rozmowami ludzi, którzy – oderwani od codziennych problemów – ulegli magicznej atmosferze tej nocy. Pełna gości „Sielanka”, pachnąca swojskim jadłem i wypełniona gwarnymi dyskusjami gości, idealnie wpisała się w nastrój radosnego ludowego święta.